Babi Pangang

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2020

Heerlijke Babi Pangang voor bij de nasi of bami. Het gemarineerde vlees is ook heerlijk vanaf de barbecue

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg varkenslappen.

Voor de marinade: 2 tl uitenpoeder, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl gemalen citroengras, 2 tl djahé, 6 el ketjap manis, 2 el olie.

Voor de saus: 4 dl water, 1 tl sambal, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemalen citroengras, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 el donkere bastertsuiker, 1 el gembersiroop, 4 el tomaten ketchup, 1 el maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven 200°, ovenschaal

Bereidingswijze

Meng het vlees met de marinade en laat dit 1 à 2 uur marineren.
Meng de ingrediënten voor de saus in een pan en zet deze klaar.

Bak het vlees met de marinade iets aan en laat dit op een laag vuur in ongeveer een half uurtje gaar stoven. Als het vlees te droog wordt, eventueel iets water bijvoegen.

Haal het vlees met het vocht uit de pan en doe dit in de ovenschaal. Als je een ovenvaste pan hebt, kun je ook gewoon de pan in de oven zetten zonder deksel.

Zet de ovenschaal of pan in de voorverwarmde oven en bak het vlees in 15 à 20 minuten krokant.

Verwarm intussen de pan met de saus en bind deze met de in wat water opgeloste maizena.

Snij het vlees in reepjes en leg dit op een serveerschaal. Giet de saus eroverheen.

Bron

Aangepast op basis van recept van internet

Serveertip

Serveer met wat Atjar Thampoer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten