1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi Pangang

Babi Pangang

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2020

Ingrediënten 6 personen


1 kg varkenslappen.

Voor de marinade: 2 tl uitenpoeder, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl gemalen citroengras, 2 tl djahé, 6 el ketjap manis, 2 el olie.

Voor de saus: 4 dl water, 1 tl sambal, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemalen citroengras, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 el donkere bastertsuiker, 1 el gembersiroop, 4 el tomaten ketchup, 1 el maizena


Verder heb je nodig


Oven 200°, ovenschaal


Heerlijke Babi Pangang voor bij de nasi of bami. Het gemarineerde vlees is ook heerlijk vanaf de barbecue

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het vlees met de marinade en laat dit 1 à 2 uur marineren.
Meng de ingrediënten voor de saus in een pan en zet deze klaar.

Bak het vlees met de marinade iets aan en laat dit op een laag vuur in ongeveer een half uurtje gaar stoven. Als het vlees te droog wordt, eventueel iets water bijvoegen.

Haal het vlees met het vocht uit de pan en doe dit in de ovenschaal. Als je een ovenvaste pan hebt, kun je ook gewoon de pan in de oven zetten zonder deksel.

Zet de ovenschaal of pan in de voorverwarmde oven en bak het vlees in 15 à 20 minuten krokant.

Verwarm intussen de pan met de saus en bind deze met de in wat water opgeloste maizena.

Snij het vlees in reepjes en leg dit op een serveerschaal. Giet de saus eroverheen.

Serveertip

Serveer met wat Atjar Thampoer

Bron

Aangepast op basis van recept van internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bernie1972


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bernie1972
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top