1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....

Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2020

Ingrediënten 2 personen


Voor de omelet

4 eieren geklutst
2 cupjes koffiemelk
snufje uienpoeder
snufje knoflookpoeder
peper en zout naar smaak

Voor de pittige ketjapsaus
1 grote ui gesnipperd
1 flinke teen knoflook gesnipperd
1-2 tl sambal badjak
50 ml ketjap
Water om iets te verdunnen
1 blikje tomatenpuree

Gebakken rijst

150 gram rijst met meer vezel ( voor gekookt, afgegoten en laten afkoelen)( of een rest)
300 gram prei in dunne halve of kwart ringetjes
1 sjalot en 1 teen knoflook gesnipperd.


Verder heb je nodig


Snijplank mes, koekenpan, steelpan


Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....
Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....
Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....
Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....
Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....
Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....
Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....
Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....
Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....
Gebakken rijst en omeletjes in pittige ketjapsaus.....

Gemakkelijk en door  de eenvoud een  lekker en weer eens een keertje een vegetarisch gerecht.
Zo kwam het teveel aan rijst wat ik over had van een andere maaltijd in gebakken vorm nog fijn tot zijn recht
Ik vergat een foto te maken van de omeletjes in de saus. Jammer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de saus. verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de ui met de knoflook in enkele minuten zacht. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Voeg sambal naar smaak toe . Roer door elkaar. Voeg ketjap en water toe en roer nogmaals alles door elkaar.
Proef en voeg zo nodig nog extra sambal of ketjap en water toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen.

Klop de eieren los met alle ingrediënten. Verwarm een grote koekenpan met een klein scheutje olie en bak een omelet. Als de bovenkant droog is draai je de omelet om en laat ook de bovenkant een mooi kleurtje krijgen. Leg de omelet voorzichtig op een groot bord en snij er "taart" puntjes van. Rol deze puntjes op zoals op de foto te zien is en zet met een prikker vast. Leg ze in de saus zodat ze warm blijven.

Verhit wat arachideolie in de pan en bak de sjalot en de knoflook even aan. Voeg de losse afgekoelde rijst toe en bak deze enkele minuten.Roer de prei erdoor en bak ook deze even mee. Breng op smaak met peper en zout of 1 kubusje verkruimelde maggi.

Serveer de rijst op een bord met daarop de saus met de omeletjes. Lekker met wat kroepoek en zoetzure augurk of atjar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top