1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Asperges met kreeft

Asperges met kreeft

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g witte asperges, schoongemaakt
30 ml olijfolie
200 g zeekraal
1 el suiker
130 g boter, in blokjes
4 kreeften, gekookt, in de lengte gehalveerd
1 sjalotje
sap van 1 citroen
2 el crème fraiche
een bosje verse kervel, grofgehakt



Ik had niet gedacht dat dat zo lekker zou zijn......

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de asperges in ca. 5 minuten beetgaar en spoel ze koud af.
Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak de zeekraal ca. 2 minuten.
Doe de suiker in de pan, schep de asperges erbij en bak nog 1-2 minuten mee.
Houd de asperges warm.
Verhit 25 gram boter en bak de kreefthelften in ca. 4-5 minuten bruin. Keer ze halverwege de baktijd. Houd ook de kreeften warm.
Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel boter en fruit de sjalot op laag vuur.
Voeg 2 eetlepels citroensap toe en warm even door. Roer de crème fraîche erdoor. Haal de pan van het vuur en roer blokje voor blokje de rest van de boter en de helft van de kervel door de saus.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra citroensap.

Bron

Sligro recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top