1. Home
  2. Recepten
  3. Provolone kaas
  4. Fijne taartjes met rode ui, provolone en karwijzaad

Fijne taartjes met rode ui, provolone en karwijzaad

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2020

Ingrediënten 4 personen


4 rode uien
2 soeplepels olijfolie
1 soeplepel Xérèsazijn
1 bladerdeeg met pure boter
8 sneetjes zachte provolone
1 koffielepel karwijzaad
1 bussel tuinkers voor het serveren
zout
zwarte peper van de molen



Fijne taartjes met rode ui, provolone en karwijzaad
Fijne taartjes met rode ui, provolone en karwijzaad

Makkelijk en hartig deze fijne taartjes die we warm of lauw serveren 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pel de uien en snij ze in fijne schijfjes. Bak op een laag vuur in olijfolie gedurende 10 minuten en roer af en toe eens. Voeg halverwege de xeresazijn toe. Voeg zout en peper toe.
-Verwarm de oven voor op 180ºC.
-Snijd vier schijven in het bladerdeeg met behulp van een kom en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
-Prik erin met een vork.
-Bedek elke schijf met twee sneetjes provolone. Verspreid de uien over de kaas. Bestrooi met karwijzaad.
-Doe 15 minuten in de oven.
-Leg ze 20 minuten aan de kant, keer de taartjes daarna voorzichtig om en bak nog 8 minuten verder, tot het deeg een gouden kleur krijgt.
-serveer de warme of lauwe taartjes met een slaatje van tuinkers.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top