" Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-04-2020
  • " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

    " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

    " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

  • " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

    " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

    " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

  • " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

    " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

    " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

  • " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

    " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

    " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven......

Lekker , snelle en bijzondere witlofschotel met krieltjes en kabeljauw.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram kabeljauw haas of filet door de helft gesneden
1/2 sinaasappel in gehalveerde plakjes.
1/2 eetlepel tijm gehakt
4-6 plakjes ontbijtspek of bacon
400 gram kriel met schil
400 gram witlof
1 teen knoflook in plakjes
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, ovenschaal ,pannen

Bereidingswijze

Kook de gewassen krieltjes 10 minuten met een beetje zout voor. Giet af en laat uitlekken. Halveer eventueel de grotere exemplaren.
Halveer het witlof en snij de onderkant en iets van de kern weg. Kook ook het witlof 4 minuten voor. Giet af en laat uitlekken.

Bestrooi de kabeljauw met peper en omwikkel de kabeljauwstukken met bacon of ontbijtspek en zet met een prikker vast.

Kwast een ovenschaal in met olijfolie. Leg de krieltjes en het witlof in de schaal. Besprenkel met olijfolie.
Steek de gehalveerde sinaasappelplakken tussen de krieltjes en het witlof. Doe dit ook met de plakjes knoflook en de tijm.
Leg de omwikkelde vis op de kriel met witlof en zet de schotel 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten