Risotto met paddestoelen

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-04-2020

Heerlijk 
Heb het eekhoorntjesbrood niet gebruikt . ( bij ons niet aangekomen)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gram risotto rijst
300 gram gemengde wilde paddestoelen.
50 gram eekhoorntjesbrood
2 fijngesneden sjalotjes
2 gesnipperde teentjes knoflook
40 gram cashewnoten.
2 dl room
50 gram parmezaanse kaas geraspt
2 eetl. Olijfolie
4 eetl witte wijn
750 groenten of kippenbouillon
10 blaadjes verse salie
1 tl kerriepoeder
Peper en zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de cashewnoten , de sjalotjes en de knoflook in olijfolie in een grote pan met dikke bodem.
Bak de rijt 2 min. mee.
Voeg de wijn en de salie toe en kook al roerend tot de korrels glazig worden.
Voeg beetje bij beetje hete bouillon toe.
Breng telkens opnieuw aan de kook en blijf roeren.
Na ongeveer 20 min is de rijst bijna gaar .
Voeg dan de room en de parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout .
Laat nog even nagaren

Bak alle bospaddestoelen ( behalve het eekhoorntjesbrood ) in olijfolie op hoog vuur .
Breng op smaak met kerrie, peper en zout en houd warm.
Snijd het eekhoorntjesbrood heel fijn en Leg de plakjes rauw op het bord .kruid ze met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over.

Serveren: leg midden op elk bord een torentje risotto en de boschampions


Bron

Njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten