Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....
- Wereld, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
In de gewone gang van zaken sta ik Paaszaterdag uren in de keuken om de Familie- Paas-brunch voor te bereiden. Geen voorbereidingen, geen eieren zoeken en geen gemeenschappelijke brunch.Helaas vanwege het Covid 19 alles onmogelijk.Onze zoon en dochter hadden samen iets bekokstoofd om tóch met Pasen op gepaste afstand samen te kunnen zijn.Enkele dagen geleden kreeg ik te horen, dat ik voor Pasen geen inkopen moest doen omdat zoonlief een paasdiner van een gerenommeerd bistrorestaurant uit Roermond nu ( à go go) kwam bezorgen.Een 4 gangen menu alles vacuüm verpakt en reeds deels voorgegaard. Een heleboel "pakjes en zakjes "gedoe dus , maar dan ANDERS en vers gemaakt . Dat was een complete verrassing , omdat ik ervan uitging alles zelf te moeten bereiden.Natuurlijk houden restaurants ( zeker nu) rekening met alle soorten van koks..... die met 2 linkerhanden :)en die met 2 rechterhanden :) Omdat ik dit een lief en origineel idee vond van onze zoon en dochter wil ik het hier plaatsen. In de eerste plaats om het voor mezelf te bewaren om het nog eens te kunnen nalezen en.....misschien ook om ideetjes voor andere Smulwebkoks en voor mezelf :)op te doen.
Klokslag 18.00 uur zouden we de eerste gang klaarmaken en serveren. Echt dolle pret met alle over en weer APPS en FOTO'S . Echt genieten op afstand dus.
De speciaal hiervoor aangemaakte groepsapp stond tussendoor ROODGLOEIEND met bevindingen.
Ingrediënten 2 recipe.people
Zie bij de bereiding.Benodigdheden
Grote pan , koekenpan schaaltjes, borden, soepkomBereidingswijze
Voorgerecht : Gemarineerde zalm
Ingrediënten
Mousse van rode biet
Bloemkool pickles
Olijven crumble
Vinaigrette van groene kruiden
Kiemensalade
Bereiding
Halveer de zalm en smeer deze dun in met olijfolie. Leg op een bord.
Verdeel voorzichtig de bietenmousse op een mooie manier over de 2 borden.
Verdeel ook de bloemkool .
Leg een toefje kiemensalade op de zalm.
Werk het geheel af met de vinaigrette.
Tussengerecht : Aspergesoep met Iberico ham
Ingrediënten
Aspergesoep
Iberico ham
Gesnipperde bieslook
Groene kruiden vinaigrette
Bereiding
Verwarm de soep eventueel in de vacuümverpakking in een pan met heet, maar geen kokend water.
Snijd 2 van de 10 bijgeleverde asperges in stukjes en vang het kookvocht op.
Leg de aspergestukjes in een diep bord en verdeel er de gesnipperde bieslook over .Giet er de hete soep overheen.
Verdeel de Iberico ham over de borden en werk af met de kruidenvinaigrette.
Hoofdgerecht : Split Sukade
Ingrediënten
Split Sukade
Asperges
Linzen
Geroosterde groente
Crème van zoete aardappel
Gele currysaus
Geklaarde boter.
Bereiding
Zorg ervoor, dat het vlees op kamertemperatuur is.
Strooi er fijn zout overheen.
Verwarm water in een grote pan tegen de kook aan( niet koken) , leg er de groente, saus, linzen en aardappelcrème in en laat alles in de vacuümverpakking door en door warm worden .
verwarm de borden voor.
Verhit ondertussen de geklaarde boter en bak de split sukade aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan , leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Verwarm de asperges apart een pan en voeg het opgevangen kookvocht toe.
Plaats een flinke lepel aardappelcrème in het midden van het bord. Leg de asperges op de aardappelcrème, leg daarop de linzen en verdeel de geroosterde groente over de borden. Snijd het vlees in dunne plakjes van circa 1 cm en maal er wat peper overheen.
Verspreid de currysaus over het vlees of geef de saus apart in een saus pannetje aan tafel erbij.
Nagerecht : Oreo Cheesecake
Ingrediënten
Potje met oreo cheesecake met bosvruchtencompote
Citroen crumble
Bereiding
Verspreid naar wens de citroencrumble over de cheesecake.
Bron
Restaurant in Roermond Deels eigen tekst en eigen foto's