1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2020

Ingrediënten 2 personen


Zie bij de bereiding.


Verder heb je nodig


Grote pan , koekenpan schaaltjes, borden, soepkom


Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

Paasmenu samen en toch op gepaste afstand.

 Paasmenu samen en toch op gepaste afstand.
Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

Het totale pakket

Het totale pakket
Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

Ingrediënten voorgerecht

Ingrediënten voorgerecht
Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

Voorgerecht smullen!!

Voorgerecht smullen!!
Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

Ingrediënten tussengerecht.

Ingrediënten tussengerecht.
Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

Heerlijk zacht en romig.

Heerlijk zacht en romig.
Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

Ingrediënten hoofdgerecht

Ingrediënten hoofdgerecht
Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

De begeleidende wijn, geklaarde boter en Split Sukade

De begeleidende wijn, geklaarde boter en Split Sukade
Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

Split Sukade bakken in de geklaarde boter..

Split Sukade bakken in de geklaarde boter..
Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

Een bordje vol heerlijks...

Een bordje vol heerlijks...
Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....

Dessertje cheesecake met citroencrumble

Dessertje cheesecake met citroencrumble

In de gewone gang van zaken sta ik Paaszaterdag uren in de keuken om de Familie- Paas-brunch voor te bereiden. Geen voorbereidingen, geen eieren zoeken en geen gemeenschappelijke brunch.Helaas vanwege het Covid 19 alles onmogelijk.Onze zoon en dochter hadden samen iets bekokstoofd om tóch met Pasen op gepaste afstand samen te kunnen zijn.Enkele dagen geleden  kreeg ik te horen, dat ik voor Pasen geen inkopen moest doen omdat zoonlief een paasdiner van een gerenommeerd bistrorestaurant uit Roermond nu ( à go go) kwam bezorgen.Een 4 gangen menu alles vacuüm verpakt en reeds deels voorgegaard. Een heleboel  "pakjes en zakjes "gedoe dus , maar dan ANDERS en vers gemaakt . Dat was een complete verrassing , omdat ik ervan uitging alles zelf te moeten bereiden.Natuurlijk houden restaurants ( zeker nu) rekening met alle soorten van  koks..... die met 2 linkerhandenen die met 2 rechterhanden Omdat ik dit een lief en origineel idee vond van onze zoon en dochter wil ik het hier plaatsen. In de eerste plaats om het voor mezelf te bewaren om het nog eens te kunnen nalezen en.....misschien ook om  ideetjes voor andere Smulwebkoks en voor mezelfop te doen.

Klokslag 18.00 uur zouden we de eerste gang klaarmaken en serveren. Echt dolle pret met alle over en weer APPS en  FOTO'S . Echt genieten op afstand dus.
De speciaal hiervoor aangemaakte groepsapp stond tussendoor ROODGLOEIEND met bevindingen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorgerecht : Gemarineerde zalm

Ingrediënten

Mousse van rode biet
Bloemkool pickles
Olijven crumble
Vinaigrette van groene kruiden
Kiemensalade

Bereiding

Halveer de zalm en smeer deze dun in met olijfolie. Leg op een bord.
Verdeel voorzichtig de bietenmousse op een mooie manier over de 2 borden.
Verdeel ook de bloemkool .
Leg een toefje kiemensalade op de zalm.
Werk het geheel af met de vinaigrette.

Tussengerecht : Aspergesoep met Iberico ham

Ingrediënten

Aspergesoep
Iberico ham
Gesnipperde bieslook
Groene kruiden vinaigrette

Bereiding

Verwarm de soep eventueel in de vacuümverpakking in een pan met heet, maar geen kokend water.
Snijd 2 van de 10 bijgeleverde asperges in stukjes en vang het kookvocht op.
Leg de aspergestukjes in een diep bord en verdeel er de gesnipperde bieslook over .Giet er de hete soep overheen.
Verdeel de Iberico ham over de borden en werk af met de kruidenvinaigrette.

Hoofdgerecht : Split Sukade

Ingrediënten

Split Sukade
Asperges
Linzen
Geroosterde groente
Crème van zoete aardappel
Gele currysaus
Geklaarde boter.


Bereiding

Zorg ervoor, dat het vlees op kamertemperatuur is.
Strooi er fijn zout overheen.

Verwarm water in een grote pan tegen de kook aan( niet koken) , leg er de groente, saus, linzen en aardappelcrème in en laat alles in de vacuümverpakking door en door warm worden .

verwarm de borden voor.


Verhit ondertussen de geklaarde boter en bak de split sukade aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan , leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Verwarm de asperges apart een pan en voeg het opgevangen kookvocht toe.

Plaats een flinke lepel aardappelcrème in het midden van het bord. Leg de asperges op de aardappelcrème, leg daarop de linzen en verdeel de geroosterde groente over de borden. Snijd het vlees in dunne plakjes van circa 1 cm en maal er wat peper overheen.
Verspreid de currysaus over het vlees of geef de saus apart in een saus pannetje aan tafel erbij.



Nagerecht : Oreo Cheesecake

Ingrediënten

Potje met oreo cheesecake met bosvruchtencompote
Citroen crumble

Bereiding

Verspreid naar wens de citroencrumble over de cheesecake.

Bron

Restaurant in Roermond Deels eigen tekst en eigen foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top