1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: mariskavane

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-07-1999

Ingrediënten


200 gram bloem
1/2 zakje bakpoeder
zout
anderhalf theel. kaneel.
1 ei
3/4 dl koude melk.
6 kleine maar stevige handpeertjes
6 eetl. amandelspijs.
2 dl zoete witte wijn.
1 citroen
4 eetl. gembersiroop
100 gram ongezouten boter.
125 gram suiker.


Verder heb je nodig


Ovenschaal met hoge rand


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de peertjes en snijd ze dan onderlang door.
steeltjes wel heel laaten.
en verwijder voorzichtig de klokenhuizen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
zeef de bloem met het bakpoeder,1 snuf zout en een 1/2 theel.kaneel
klop het ei los met de melk en meng het met de mixer of de keukenmachine door het bloem tot er een deegbal ontstaat.
en vedeel dit in 6 porties.
pak nu de peertjes en vul de holtes waar de klokkenhuizen normaal zitten met elk een 1/2eetl. spijs en druk de helften weer samen.
rol nu elk deegportietot een lapje en snijd ditbij tot een vierkant van ongeveer 11 cm.
plaats steeds een peertje op een lapje en vouw het deeg eromheen.
zet de peertjes naast elkaar in de ovenschaal met de hoge rand.
maak nu de saus.
breng 3 dl watermet de wijn,het gezeefde sap van de citroen,de gembersiroop,de boter,de suiker,1 snuf zout en de rest van de kaneel aan de kook tot alles is opgelost.
schenk het vocht over de peertjes tot deze onderstaan.
bak de peertjes in ongeveer anderhalf uur onafgedekt in de oven tot het deeg mooi bruin is en het vocht is ingekookt.


Serveertip

Serveer de peertjes warm met een beetje van het vocht en geklopte slagroom



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariskavane
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top