Ontbijtcake

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2020
  • Ontbijtcake

    Ontbijtcake

    Ontbijtcake

Cake als ontbijt! Als dat geen verwennerij is.... Er komt geen suiker aan te pas, en toch is dit een zoete start van je dag. Dat komt door de rijpe bananen, dadels en speculaaskruiden. Even de oven in en je kunt genieten van deze lekkere ontbijtcake!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 grote rijpe bananen
100 g ongezoete dadels zonder pit
3 eieren
75 g amandelmeel
75 g havermoutvlokken
3 g bakpoeder
½ el speculaaskruiden
10 g boter
75 g walnoten
20 g amandelschaafsel
60 g crème fraîche
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Pel de bananen. Snijd de dadels in stukken.
Pureer voor het beslag in een kom de bananen en de dadels fijn met de staafmixer. Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar. Meng het amandelmeel met het bakpoeder. Voeg het amandelmeelmengsel, havermout, een snufje zout, bakpoeder en de speculaaskruiden toe aan het bananenmengsel en roer goed door.
Hak de walnoten grof en meng ze door het beslag.
Vet een cakeblik in met boter en leg er een strook bakpapier in. Schenk het beslag in het cakeblik en bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel.
Bak de cake in de oven in circa 55 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. De cake is gaar als de prikker er schoon uit komt. Laat afkoelen en haal de cake uit de vorm.
Snijd de cake in plakken en bestrijk met crème fraîche of boter. Lekker met vers fruit.

Bron

FoodFirst, Rudolph van Veen

Serveertip

De cake is voor 6 personen. Snijd 'm in 6 dikke of 12 dunne plakken. Eet 1 of 2 plakken, afhankelijk van de dikte, per persoon. Heb je over? Vries de rest in.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten