Twee portobello's
olijf olie
teentje knoflook
handje walnoten
1 hand peer
stukje blue cheese
tijm
Dit recept heb ik ooit eens van iemand gekregen. Het is zo makkelijk, en licht verteerbaar. Je kan het als tweede voorgerecht serveren. Meestal begin ik met een licht soepje, gevolgd door deze portobello..
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de peer, snij in stukjes en doe dat in een kom. Hak de walnoten in kleine stukjes en brokkel de blue cheese en meng dit met de peer.. Doe dit niet te lang van te voren anders worden de walnoten zacht vanwege het perenvocht.
Hak een teentje knoflook in hele kleine stukjes. Giet wat olijfolie in de hoed van de portobello. Strooi de knoflook erop en leg de portobello's in een ovenschaal. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven. Haal ze eruit, doe dan de perenvulling in de portobello en zet ze nog even 5 minuten in de oven totdat de blue cheese gesmolten is. Leg er evt een takje tijm op ter garnering. Serveer direct...
Vriendin