Sorbet van perzik met roséwijn

  • Spaans, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Sorbet van perzik met roséwijn

    Sorbet van perzik met roséwijn

    Sorbet van perzik met roséwijn

Heerlijke Spaanse sorbet die Uw gasten zeker zal bekoren ; ideaal tussengerechtje op een BBQ party ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 g goed rijpe perziken
25 cl koele roséwijn
100 g ruwe rietsuiker
1 onbehandelde citroen
1 eiwit
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de perziken in twee en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in stukken.
-Mix ze met de roséwijn, de suiker en het citroensap.
-Klop het eiwit tot sneeuw en roer onder de perzikenmoes.
-Giet het mengsel in een grote hermetisch afsluitbare diepvriesdoos.
-Sluit de kom en plaats deze in de diepvriezer.
-Na een uur meng je het ijs met een vork. Herhaal deze werkwijze twee of drie keer tot de sorbet bevroren, maar nog steeds smeuïg is.
-Dien zo op of met enkele stukjes vers fruit.

Bron

delhaize

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten