Sorbet van perzik met roséwijn

  • Spaans, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-04-2020
  • Sorbet van perzik met roséwijn

    Sorbet van perzik met roséwijn

    Sorbet van perzik met roséwijn

Heerlijke Spaanse sorbet die Uw gasten zeker zal bekoren ; ideaal tussengerechtje op een BBQ party ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 g goed rijpe perziken
25 cl koele roséwijn
100 g ruwe rietsuiker
1 onbehandelde citroen
1 eiwit
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de perziken in twee en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in stukken.
-Mix ze met de roséwijn, de suiker en het citroensap.
-Klop het eiwit tot sneeuw en roer onder de perzikenmoes.
-Giet het mengsel in een grote hermetisch afsluitbare diepvriesdoos.
-Sluit de kom en plaats deze in de diepvriezer.
-Na een uur meng je het ijs met een vork. Herhaal deze werkwijze twee of drie keer tot de sorbet bevroren, maar nog steeds smeuïg is.
-Dien zo op of met enkele stukjes vers fruit.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten