Gazpacho van linzen met verse munt

  • Spaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-04-2020
  • Gazpacho van linzen met verse munt

    Gazpacho van linzen met verse munt

    Gazpacho van linzen met verse munt

Een erg gezonde gazpachosoep uit Spanje die hier vrij onbekend is ; maar deze ijskoude gazpacho van linzen en verse munt smaakt SUPER op warme dagen ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 bosje verse munt
1 teentje knoflook
1 sjalot
1 takje peterselie
Peper van de molen
20 cl magere melk
30 cl ontvette gevogeltebouillon
1 bladje laurier
100 g groene linzen
Fleur de sel
1 wortel
30 cl water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel de look en de sjalot en hak fijn. Doe ze in een kookpan.
-Schil de wortel(en) en snij in schijfjes. Doe bij de sjalot(ten), met de laurier en de peterselie.
-Spoel de linzen zorgvuldig af onder stromend water. Voeg ze toe aan de andere ingrediënten, met de gevogeltebouillon en het water.
-Bewaar plukjes munt voor de versiering (1 per portie). Pluk de rest van de steeltjes. Voeg toe aan de linzen.

-Laat 30 min. koken (de linzen moeten mals zijn).
-Voeg de melk toe en mix tot een homogeen mengsel.
-Giet vervolgens door de puntzeef om een gladde soep te bekomen.
-Breng op smaak met peper en zout.
-Laat afkoelen in de koelkast, zodat de gazpacho ijskoud is.

-Verdeel de gazpacho net voor het opdienen over de borden en versier met de muntblaadjes.
Dien op met geroosterd volkorenbrood.

Bron

delhaize

Serveertip

Kooktip :

-Als de gazpacho te dik is, kan je hem aanlengen met een beetje magere melk.
Een gezond extraatje:
-Ondanks zijn dikte en voedzame karakter, dankzij de vele vezels, is deze soep licht en bevat bijna geen vetten. Het is bovendien een uitstekende bron van magnesium, ijzer en zink.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten