Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

  • Mediterraan, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2020
  • Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

  • Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

  • Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

  • Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

  • Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

  • Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

  • Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

  • Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

  • Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

  • Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

    Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

Alweer een nieuw recept met asperges en weer eentje van Jeroen Meus. Wel een beetje veranderd (sorry Jeroen) want ik had nogal dikke asperges en die vind ik lekker om schuin te snijden en in roomboter te bakken zoals ik altijd bij mijn Salade-met-gewokte-asperges-en-gerookte-zalm doe.
Verder heb ik volkoren pasta (penne) gebruikt want het hele verdere schap van de pasta's was leeg. Met dank aan de hamsteraars die in deze Corona-crisis geen enkele rekening houden met andere mensen :(

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 400 gram penne
- 500 gram witte asperges
- klont roomboter
- 6 lente-uitjes
- 250 gram kerstomaatjes
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 75 gram rucola
- handvol basilicumblaadjes
- peper van de molen
- grof zout (bv. fleur de sel)
- 400 gram halloumi (Cypriotische kaas)

Voor de dressing:

- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- 1 el mosterd
- ½ citroen (sap)
- 1 dl zonnebloemolie
- 1 dl yoghurt naturel
- 40 gram tomatenketchup
- scheutje Worcestersaus
- enkele druppels Tabasco
- 100 gram Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Dressing:

- Doe het ei in een mengbeker. Voeg de mosterd toe en een geperst teentje knoflook.
- Pers het sap van een halve citroen erin en voeg een klein scheutje water toe.
- Zet de staafmixer in de beker en beweeg de mixer op en neer. Schenk er de olie in een straaltje bij tot je een flinke hoeveelheid mayonaise overhoudt.
- Schenk de yoghurt bij de mayonaise en mix opnieuw. Voeg de tomatenketchup toe, een scheutje Worcestersaus en enkele druppels tabasco.
- Rasp de Parmezaanse kaas en doe hem in de beker. Mix alles en proef of de saus voldoende pit heeft. Voeg indien nodig wat zout toe. Zet de dressing tot het gebruik in de koelkast.

Salade:

- Kook de penne beetgaar en giet ze af. Stort de buisjes in een vergiet en koel onder een straal koud water, laat ze goed uitlekken en doe de pasta in een ruime mengschaal.
- Schil de asperges, snij ze diagonaal in plakjes van ½ cm en bak ze in een klont boter. Strooi er peper en zout overheen.
- Giet de dressing over de koude pasta en schep de dressing goed door de pasta.
- Maak de lente uitjes schoon en snij de uitjes in fijne ringetjes. Spoel de kerstomaatjes en snij ze middendoor. Snij de uitgelekte zongedroogde tomaten in fijne reepjes.
- Doe de gebakken asperges, lente uitjes, kerstomaatjes en zongedroogde tomaatjes op de pasta, voeg peper en zout toe en schep alles goed door elkaar.
- Voeg de rucola toe en meng de salade voorzichtig door elkaar, en doe ze in een grote serveerschaal.
- Snij de stevige Cypriotische halloumi in plakken van ongeveer 1 cm breed. Grill de plakken in een grillpan of op een barbecue. Draai de plakken halloumi al om na één minuut.
- Schik de stukken gegrilde kaas bovenop de pastasalade en serveer meteen.

Bron

Dagelijkse kost; aangepast en in eigen keuken gemaakt

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten