1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pesto
  6. DE FANCY VERSIE VAN PASTA PESTO

DE FANCY VERSIE VAN PASTA PESTO

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2020

Ingrediënten 4 personen


30 g verse basilicum
60 g walnoten
25 g Parmezaanse kaas (geraspt)
1 teentje knoflook
20 ml olijfolie
250 g ricotta
150 ml (room) Solo Crèmefine Licht
1 bloemkool
200 g sugar snaps
400 g spaghetti
1 citroen
boter (Solo Vloeibaar)
Peper & Zout


DE FANCY VERSIE VAN PASTA PESTO
DE FANCY VERSIE VAN PASTA PESTO

Lekker feestelijk én toegankelijkDE FANCY VERSIE VAN PASTA PESTOGeef toe, iedereen is zot van pasta pesto. Zo geef je deze klassieker in no time een feestelijke upgrade!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 210 graden.
-Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg op een beklede bakplaat. Kruid met peper en zout en giet hierover wat (boter) Solo Vloeibaar. Meng goed.
-Rooster de bloemkool 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Roer tijdens het bakken af en toe door de bloemkool.
Voor de pesto:
-doe de basilicum, walnoten, Parmezaanse kaas, teentje knoflook, olijfolie, peper en zout in een blender en mix glad. Voeg nadien de ricotta en (room ) Solo Crèmefine Licht toe en mix tot een mooie gladde romige saus. -Breng op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat peper en zout.
-Kook ondertussen de sugar snaps beetgaar (3 à 4 minuten) in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-Kook ondertussen de spaghetti al dente. Giet af, meng direct met de romige pestosaus en serveer met de sugar snaps, geroosterde bloemkool en wat extra geraspte Parmezaanse kaas.

Bron

Solo open kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top