ASPERGEROOMSOEP van de BOMMA
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 08-04-2020
Recht uit de keuken van ons bomma: deze zalige paasklassieker geeft je paasmenu meteen een flitsende start.
Ingrediënten 4 personen
1 l water1 blokje Knorr Finesse groentebouillon
2 el gehakte bladpeterselie
150 ml room (Solo Crèmefine Licht)
20 g margarine ( Solo Vloeibaar )
1 el bloem
250 g dunne asperges
1 wit van prei
Bereidingswijze
VOORBEREIDING :
-Maak het wit van de prei grondig schoon en snij het in fijne stukjes.
-Schil de asperges zorgvuldig en verdeel ze in grote stukken, maar houd er twee opzij om ze apart te koken voor de versiering.
BEREIDINGSWIJZE :
-Doe de prei en stukken asperges in een ruime pan, stoof ze in de boter tot ze mooi glazig zijn en bestrooi ze dan met de bloem.
-Laat nog even verder stoven. Schenk er het water over, voeg het bouillonblokje toe en laat 35 minuten goed doorkoken onder gesloten deksel.
-Kook ondertussen ook de twee hele asperges gaar in ongezouten water gedurende 5 minuten.
-Verdeel ze in stukken zodat je de vier borden mooi kunt garneren.
-Snij de kopjes overlangs in tweeën zodat je vier stukjes hebt.
-Mix het soepmengsel mooi glad met een staafmixer en haal het door een fijne zeef.
-Voeg daarna de room ( Solo Crèmefine Cuisine ) toe en kruid naar smaak met peper en zout.
-Verdeel de soep in diepe borden of kommetjes en werk af met de stukken asperge en de gehakte bladpeterselie.
Bron
solo open kitchen-knorr
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties