1 Ui.
1 Teentje knoflook of 1 tl knoflookpoeder.
1 Rode paprika,
300 Gram rundergehakt.
400 Gram kidneybonen.
400 Gram tomatenblokjes.
1 tl Chilipoeder of een halve chilipeper.
1 tl gemalen komijnzaad.
Peper en zout.
Makkelijk te bereiden met minimale ingredienten.
Verwarm een scheutje olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui.
Voeg knoflookpoeder of de vers geperste knoflook toe en bak kort mee.
Voeg het gemalen komijnzaad en chilipoeder of fijngesneden chilipeper toe en bak ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Snijd de paprika in kleine blokjes en laat ongeveer 2 minuutjes meebakken.
Voeg nu de tomatenblokjes toe en meng dit met de rest
Laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen en roer regelmatig door de pan.
Meng als laatste de uitgelekte kidneybonen door het geheel en laat dit nog 5 tot 10 minuutjes op het vuur staan.
Voeg eventueel peper en/of zout toe naar smaak.
Serveer met witte rijst en eventueel een fijne salade (ijsbergsla/tomaat/komkommer) voor de frisheid.
Of
Vul een tortilla met chili con carne, geraspte kaas en zure room.
Her en der ingrediënten samengenomen.