1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......

Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2020

Ingrediënten 2 personen


1 ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gehakt
400 gram pompoenblokjes vers of uit de vriezer
120 gram risotto
2 groente bouillonblokjes ( minder zout)
30 gram walnoten
30 gram Parmezaanse kaas of pecorino
50 ml droge witte wijn
10 ml olijfolie
1 tl tijm


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, grote pan

Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......

Het fijne van een risotto is, dat je dit gerecht eenvoudig vegetarisch kunt houden zonder dat je vlees of vis mist , bedoel ik dan 

Je zou natuurlijk toch wat uitgebakken spekreepjes kunnen toevoegen en dat is natuurlijk óók heel lekker. Wat de calorische waarde van dit gerecht dan natuurlijk wel wat verhoogt en je de hoeveelheid kaas en walnoten dan wat zou kunnen reduceren. Ik hield het vegetarisch en bewaar de optie met spekreepjes of blokjes voor een andere keer. Dit heeft ons voortreffelijk gesmaakt 

https://www.projectgezond.nl/pompoenrisotto/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Los de 2 bouillonblokjes op in kokend water en hou deze bouillon tegen de kook aan. Neem een grote pan en verhit de olie en bak de ui en de knoflook zachtjes 2 minuten aan.

Voeg de risotto, pompoenblokjes en de tijm toe en bak deze enkele minuten mee. Blus af met de droge witte wijn en roer alles goed door elkaar.

Voeg vervolgens een pollepel bouillon toe en roer totdat deze volledig door de rijst is opgenomen. Voeg dan pas een nieuwe lepel toe en herhaal dit totdat de rijst gaar is en nog een lichte bite heeft.( circa 20 minuten)

Zet het vuur uit en roer 3/4 deel van de kaas door de inhoud in de pan. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en een snufje zout.( Was voor ons niet nodig )

Verdeel de risotto over 2 voorverwarmde borden en garneer met stukjes walnoot en de rest van de kaas.

Bron

Project Gezond eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top