1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saltimbocca
  6. Kabeljauw saltimbocca

Kabeljauw saltimbocca

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2020

Ingrediënten 6 personen


- 500 gram kabeljauw (of Skrei)
- 12 plakjes Parma ham
- 12 blaadjes salie (als het kleine zijn dan dubbele hoeveelheid)
- peper

Voor de salade:

- 75 gram slamelange of rucola
- 12 kleine tomaatjes
- beetje dressing van: olijfolie, wijnazijn, mosterd, honing, peper en zout
- eventueel nog enkele salieblaadjes en/of geroosterde pijnboompitjes om mee te garneren



Kabeljauw saltimbocca

Foto Smulweb recept van de dag

Foto Smulweb recept van de dag
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca
Kabeljauw saltimbocca

De letterlijke vertaling van "saltimbocca" is "spring in de mond" en de meest bekende versie is de Saltimbocca alla Romana, die is gemaakt met dunne kalfslapjes die gerold zijn in plakjes rauwe ham (prociutto crudo) vergezeld van, natuurlijk niet te vergeten, de blaadjes salie.
Deze verrassende combinatie van ham met kabeljauw is een voortreffelijke combinatie. Je zou dit gerecht ook wel de Italiaanse "surf en turf" kunnen noemen.
Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik de combinatie niet zelf heb bedacht. Ik kreeg dit namelijk geserveerd in een (huiskamer)restaurant, als onderdeel van een verrassingsmenu. Het werd daar als hoofdgerecht geserveerd. Ik heb het thuis als voorgerecht gemaakt omdat ik voor mijn dineetje al een ander hoofdgerecht in petto had en nog op zoek was naar een voorgerecht. Maar in principe kun je dit als voor-, tussen-, of hoofdgerecht serveren. Ik zou het alleen niet zo snel als nagerecht kiezen 

N.B.: Op de foto ziet de ham er misschien niet zo "netjes" gesneden uit maar dat komt omdat ik zelf plakjes heb gesneden van een groot stuk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maak de dressing, schik de sla op de borden en doe er een beetje van de dressing overheen.
- Snij de kabeljauw (skrei) in 12 gelijke stukken, bestrooi met peper (zout is niet echt nodig omdat de ham al zout genoeg is), leg op elk stuk vis een blaadje salie en wikkel de vis in de ham.
- Rijg de stukken aan een spiesje en bak deze ongeveer 3 minuten aan elke kant (als het dunne stukjes vis zijn iets korter).
- Leg de gebakken visspiesjes op de salade en garneer eventueel met wat geroosterde pijnboompitten en een blaadje salie.

Bron

Landhuis de Barones, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top