Witloofstoemp met krokant gebakken spekblokjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2020
  • Witloofstoemp met krokant gebakken spekblokjes

    Witloofstoemp met krokant gebakken spekblokjes

    Witloofstoemp met krokant gebakken spekblokjes

Alles in één, lekkere stoemp die makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen
500 g witloof, fijngesneden
1 scheutje melk
150 g gerookte spekblokjes
75 g ontbijtspek, flinterdun gesneden
boter - nootmuskaat - peper - zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de aardappelen en de helft van het witloof gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp half fijn met een pureestamper.
-Roer enkele klontjes boter onder de puree en voeg een scheutje melk toe. Breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.

-Bak de spekblokjes goudbruin in een klontje boter. Doe de rest van het witloof erbij en laat nog 5 minuten meebakken op een halfhoog vuur. Roer af en toe om. Bak het ontbijtspek krokant in een andere pan.

WERK AF:

-Roer de spekblokjes en het gebakken witloof door de stoemp en werk af met het knapperig gebakken ontbijtspek.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten