Witloofstoemp met krokant gebakken spekblokjes
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 07-04-2020
Alles in één, lekkere stoemp die makkelijk te bereiden is
Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen500 g witloof, fijngesneden
1 scheutje melk
150 g gerookte spekblokjes
75 g ontbijtspek, flinterdun gesneden
boter - nootmuskaat - peper - zout
Bereidingswijze
-Kook de aardappelen en de helft van het witloof gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp half fijn met een pureestamper.
-Roer enkele klontjes boter onder de puree en voeg een scheutje melk toe. Breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
-Bak de spekblokjes goudbruin in een klontje boter. Doe de rest van het witloof erbij en laat nog 5 minuten meebakken op een halfhoog vuur. Roer af en toe om. Bak het ontbijtspek krokant in een andere pan.
WERK AF:
-Roer de spekblokjes en het gebakken witloof door de stoemp en werk af met het knapperig gebakken ontbijtspek.
Bron
njam
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties