Breakfast rolls met beenham
- Wereld, Ontbijt
- 20-30 min.
Voor de paasbrunch, of eigenlijk sowieso voor de brunch wil je toch het liefst zelf iets maken? Iets wat niet zo moeilijk is om te maken, snel is en toch onwijs lekker? Maak deze breakfast rolls met beenham, roomkaas en kaas. Mmm, dit is een ham-kaas broodje naar een hoger level tillen!
Ingrediënten 4 recipe.people
1 pak croissant deeg XL4 plakken beenham (ik gebruik gerookte beenham van La Place (Jumbo)
1 bakje La Place roomkaas (Jumbo)
150 g geraspte kaas
eventueel een eitje om de buitenkant te laten glimmen
Benodigdheden
bakplaat, bakpapierBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Rol het croissant deeg uit en snijd het verticaal door de helft.En leg boven elkaar omdat het zo makkelijker op je plank kan. Druk de gaatjes in het deeg dicht met de hand.
3. Verdeel de verse roomkaas over het deeg en beleg met de beenham. Strooi hier de kaas over heen.
4. Rol het deeg op en snijd hier plakken van van ongeveer 2 cm dik. Leg de plakken op een bekleedde bakplaat.
5. Smeer eventueel in met losgeklopt eigeel en bak in ongeveer 20 minuten af.