Kimchi jjigae ( Koreaanse soep)
- Koreaans, Soep
- 30-60 min.
Kimchi kan je zelf bereiden; wel minstens 3 dagen in een afgelsoten pot bewaren alvorens te gebruiken , het recept kan je vinden op deze site "Rundspiesjes met kimchi" waar we de kimchi zelf bereiden . Kant en klare kimchi kan je vinden bij onder andere AH .
Ingrediënten 4 personen
3 uien, fijngesneden3 tenen knoflook, fijngesneden
2-3 verse rode pepers, zeer fijn gesneden
300 g buikspek, in dunne plakken
250 g grof gesneden kimchi (bij voorkeur zo oud – gerijpt – mogelijk) zelf kimchi maken (zie op de site) of kant en klaar kopen
400 ml kimchivocht
600 ml vlees- of groentebouillon (blokje of zelfgetrokken)
5 el tofoe, in blokjes
4 el fijngesneden bosui
Bereidingswijze
-verhit een soeppan en bak de ui, knoflook, de helft van de pepers, het buikspek en de kimchi zachtjes 10 min.
-voeg het kimchivocht toe. Laat 5 min. inkoken en voeg de bouillon toe, kook minimaal 30 min. zachtjes.
-Roer vlak voor het serveren de tofoe, bosui en rest van de rode peper erdoor.
-Roer er naar smaak nog wat gedroogde Koreaanse peper door.
Bron
delicious