Kimchi jjigae ( Koreaanse soep)

  • Koreaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Kimchi jjigae  ( Koreaanse soep)

    Kimchi jjigae ( Koreaanse soep)

    Kimchi jjigae ( Koreaanse soep)

  • Kimchi jjigae  ( Koreaanse soep)

    Kimchi jjigae ( Koreaanse soep)

    Kimchi jjigae ( Koreaanse soep)

Kimchi kan je zelf bereiden; wel minstens 3 dagen in een afgelsoten pot bewaren alvorens te gebruiken , het recept kan je vinden op deze site "Rundspiesjes met kimchi" waar we de kimchi zelf bereiden . Kant en klare kimchi kan je vinden bij onder andere  AH . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 uien, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
2-3 verse rode pepers, zeer fijn gesneden
300 g buikspek, in dunne plakken
250 g grof gesneden kimchi (bij voorkeur zo oud – gerijpt – mogelijk) zelf kimchi maken (zie op de site) of kant en klaar kopen
400 ml kimchivocht
600 ml vlees- of groentebouillon (blokje of zelfgetrokken)
5 el tofoe, in blokjes
4 el fijngesneden bosui
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-verhit een soeppan en bak de ui, knoflook, de helft van de pepers, het buikspek en de kimchi zachtjes 10 min.
-voeg het kimchivocht toe. Laat 5 min. inkoken en voeg de bouillon toe, kook minimaal 30 min. zachtjes.
-Roer vlak voor het serveren de tofoe, bosui en rest van de rode peper erdoor.
-Roer er naar smaak nog wat gedroogde Koreaanse peper door.

Bron

delicious

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten