Rundspiesjes met kimchi

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2020
  • Rundspiesjes met kimchi

    Rundspiesjes met kimchi

    Rundspiesjes met kimchi

Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Het woord kimchi wordt meestal vertaald met verzonken groente en verwijst naar de bereidingswijze, waarbij de groente wordt ingelegd. Wij bereiden onze eigen Kimchi op voorhand en laten deze 3 dagen trekken alvorens te gebruiken . De dag zelf  serveren we er rundspiesjes bij en rijst 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g runderfilet
25 g boter
25 ml olie (rijst)
120 ml sake
3 el sojasaus
1 tl vissaus (nam pla)
2 tl worcestersaus
2 tl mosterd (Engelse)
peper en zout

Voor de kimchi :
1/2 Chinese kool
2 wortelen
2 rode bieten (voorgekookt)
2 tl zout
3 teentjes knoflook (geperst)
1 tl geraspt gember
2 tl vissaus
1 tl suiker
1/2 tl chilivlokken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
8 satéstokjes

Bereidingswijze

1 Snij de kool in repen en de wortel en rode biet in staafjes. Strooi het zout over de kool en zet 50 minuten aan de kant. Spoel het zout van de groenten en laat ze heel goed uitlekken.
2 Meng de knoflook met de gember, de vissaus en de suiker tot een pasta. Meng er de chilivlokken onder en laat 15 minuten trekken. Bestrijk de groenten met de kruidenpasta. Doe het geheel in een grote glazen bokaal (of meerdere) en druk goed aan. Gebruik wat water om de restjes kruidenpasta uit het kommetje te halen en giet het water mee in de glazen bokaal met de groenten. Sluit de bokaal en zet de kimchi drie dagen weg op een droge plaats op kamertemperatuur.
3 Snij de runderfilet in repen en rijg het vlees op 8 satéstokjes. Bak het vlees krokant in wat boter met de rijstolie en kruid met peper en zout.
4 Breng in een pannetje de saké aan de kook zodat de alcohol verdampt. Zet de pan van het vuur en doe er de andere ingrediënten voor de saus in. Laat inkoken tot sausdikte.
5 Lepel de saus over de spiesjes en serveer met kimchi en wat gehakte bladpeterselie of koriander.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten