1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse ovenschotel met in bouillon gekookte rijst

Griekse ovenschotel met in bouillon gekookte rijst

  • Grieks, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Ingrediënten 4 personen


Tomaten 3 stuks
Uien 2 stuks
Prei 1 spier
Champignons 100 gram
Oregano 1 ½ theelepel
Knoflook 1 teentje
Geraspte kaas 1 zakje
Witte bonen in tomatensaus 400 gram
Room 100 cc

Benodigdheden voor de rijst:
Rijst ½ pak
Rundvleesbouillon 1 tablet



Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De tomaten plisseren en in plakken snijden. De uien en prei in ringen snijden. De champignons schoon borstelen en in plakken snijden.
De ui- en preiringen apart in een pan aanfruiten. (niet bij elkaar).
Beboter een ovenschaal en leg hierin laag voor laag de volgende ingrediënten, te beginnen met: tomaat (rauw), uien, champignons (rauw), witte bonen met de tomatensaus en als laatste de preiringen. Daarna het geheel overgieten met een mengsel van room, knoflook, oregano en 1 eetlepel geraspte kaas. Daarna ca. 25 minuten met aluminium folie afgedekt in de oven plaatsen op 200 ºC. Vervolgens de folie verwijderen en de rest van de geraspte kaas er overheen strooien en nogmaals 5 à 10 minuten terug in de oven plaatsen.

Bereidingswijze:
Water met het tablet rundvleesbouillon aan de kook brengen. De rijst volgens de aanwijzingen op het pak koken.

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top