1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Cappuccino
  6. Cappuccino bavarois met bosvruchtensaus

Cappuccino bavarois met bosvruchtensaus

  • Italiaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Ingrediënten 4 personen


Gelatine 5 blaadjes
Water ¼ liter
Cappuccino 2 zakjes
Suiker
Slagroom 250 cc
Eiwitten 2 stuks
Sinaasappelen 1 stuks
Honing 1 eetlepel
Bosvruchten compote 150 gram
Chocolade (geraspt) een beetje
Poedersuiker



Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze van de Cappuccino bavarois:

Week de gelatine blaadjes in water. Maak ondertussen een mengsel van het water en de zakjes met cappuccino en eventueel wat suiker. Verhit dit en los hierin de geweekte gelatine in op. Zet deze massa koud. Klop inmiddels de slagroom met toevoeging van suiker en de eiwitten eveneens met toevoeging van suiker apart stijf. Als de massa voldoende koud is, vermengen met de slagroom en het eiwit en de bavarois is klaar. In een kom in de koeling plaatsen.

Bereidingswijze van de bosvruchtensaus:
Pers de sinaasappel uit. Breng het sap met de honing aan de kook en laat dit enkele minuten zachtjes doorkoken. Haal het vocht van het vuur en voeg de bosvruchten compote toe, meng dit met het sinaasappelsap met behulp van een staafmixer en laat de saus koud worden. (De saus kan eventueel gebonden worden met wat maïzena). Daarna de saus verdelen over de borden als een spiegeltje en hierop een aantal bolletjes bavarois leggen. Garneren met geraspte chocolade en eventueel wat poedersuiker.

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top