Gevulde kippenborstfilet met maderasaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

​Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Rundergehakt 100 gram
Hele pruimen (zonder pit) 4 stuks
Kippenborst 1/2 filet p/p
Eieren 2 stuks
Paneermeel 2 ½ eetlepel
Ontbijtspek (plakjes) 100 gram
Uitje 1 stuks
Tomatenpuree
Bloem
Madeira 1 scheut
Room 1 scheutje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Prikkers

Bereidingswijze

Maak een vulling van het gehakt, de gewelde pruimen, 1 ei en het paneermeel. Het geheel goed met elkaar vermengen en hiermee de kipfilet vullen. Scheid het andere ei en met het eiwit de zijkanten van de kippenborst inwrijven. Daarna de kippenborst dichtvouwen en met prikkers vastzetten en omwikkelen met plakjes ontbijtspek. Daarna rondom mooi bruin bakken en vervolgens ca. 30 minuten in de oven op 175 ºC verder laten garen. Snipper ondertussen een uitje heel fijn en voeg dit aan het braadvocht toe, te samen met de tomaten-puree en bloem. (dit goed mengen, evt. met staafmixer pureren). Hierna afblussen met water en Madeira. Afmaken met een scheutje room. De kipfilet in plakken serveren.

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum

Serveertip

Ook geschikt voor koud buffet, wat fruit er omheen en ‘ready'.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten