Gemengde salade (komkommersalade / witte koolsalade)

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de komkommersalade:
Komkommer 1 stuks
Azijn
Zout
Mayonaise
Dille
Zout
Peper

Voor de witte koolsalade:
Witte kool (gesneden)
Azijn
Zout
Kummel (karwijzaad)
Mayonaise 1 eetlepel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de komkommersalade:
Schil de komkommer en snij deze in ragdunne plakjes. Zet de komkommer een uur te trekken in azijn met zout (moet onder staan). Giet de azijn af.
Maak een saus van de mayonaise, veel dille, veel peper en een snufje zout. Vermeng de komkommersalade met de saus.

Voor de witte koolsalade:
Blancheer de gesneden kool licht in een weinig water en voeg tijdens het blancheren de azijn, zout en kummel al toe. Laat dit afkoelen.
Maak een dressing van azijn, zout kummel en een lepeltje mayonaise en vermeng dit met de uitgelekte witte kool.

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten