1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gemengde salade (komkommersalade / witte koolsalade)

Gemengde salade (komkommersalade / witte koolsalade)

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor de komkommersalade:
Komkommer 1 stuks
Azijn
Zout
Mayonaise
Dille
Zout
Peper

Voor de witte koolsalade:
Witte kool (gesneden)
Azijn
Zout
Kummel (karwijzaad)
Mayonaise 1 eetlepel



Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de komkommersalade:
Schil de komkommer en snij deze in ragdunne plakjes. Zet de komkommer een uur te trekken in azijn met zout (moet onder staan). Giet de azijn af.
Maak een saus van de mayonaise, veel dille, veel peper en een snufje zout. Vermeng de komkommersalade met de saus.

Voor de witte koolsalade:
Blancheer de gesneden kool licht in een weinig water en voeg tijdens het blancheren de azijn, zout en kummel al toe. Laat dit afkoelen.
Maak een dressing van azijn, zout kummel en een lepeltje mayonaise en vermeng dit met de uitgelekte witte kool.

Bron

Jules Selder รก Leucojum Vernum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top