1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Licht gebonden paddestoelensoep

Licht gebonden paddestoelensoep

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Ingrediënten 4 personen


Paddenstoelen 250 gram, verschillende soorten (bijv. champignons, kastanje-champignons, oesterzwammen, shii-taken, etc.)
Ui 1 stuks
Boter 20 gram
Bloem (voor roux)
Thijm mespuntje
Bouillon 1 liter
Bouillonkorrels
Room scheutje



Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blancheer de paddenstoelen kort en laat ze uitlekken. Bewaar het vocht.
Snipper het uitje. Smelt de boter in de pan en voeg hieraan de ui, de
paddenstoelen en een mespuntje tijm toe. Fruit dit alles kort. Voeg
hieraan bloem toe, zodat er een roux ontstaat. Voeg hierbij het
paddenstoelenvocht en vul de soep aan met bouillon tot de gewenste
hoeveelheid. Breng de soep op smaak met bouillonkorrels en bind de
soep licht met een scheutje room.

Bron

Jules Selder รก Leucojum Vernum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top