1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Komkommer fantasie

Komkommer fantasie

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Ingrediënten 4 personen


Komkommer 1/2 stuks
Roze zalm 1/2 blikje
Mayonaise 2 1/2 eetlepel
Room 2 scheutjes
Sherry scheutje
Gelatine 1 blaadje Komkommer 1 stuks
Sla 4 blaadjes
Gerookte zalm 4 plakjes
Verse mint 1/2 eetlepel, fijn gesnipperd
Dille 1/2 theelepel, droog (zakje)



Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de roze zalm schoon en prak deze. Voeg een 1/2 eetlepel mayonaise, de room en de sherry toe en vermeng dit alles tot zalmmousse.

Maak een mint/dille saus van de fijn gesnipperde mint, de gesnipperde dille, 2 eetlepels mayonaise en een scheutje room.

Was de komkommer goed, canneleer (*) hem, snij hem overlangs door en hol de komkommer uit. Dep de uitgeholde komkommer goed droog met bijv. keukenrol en vul de beide komkommer helften met de zalmmousse.

Week de gelatine in water, los deze in een weinig warm water op en smeer dit uit over de breedte van de komkommer. Plak met deze gelatine de beide komkommerhelften weer op elkaar.
Laat de gelatine-komkommer goed koud worden in de koelkast, en snij daarna dikke plakken van de komkommer. Serveer de plakken op een bord op een bedje van sla met gerookte zalm-plakjes en overgiet dit met de mint/dille-saus.

(*) met garneermes 'gootjes' erin trekken.

Bron

Jules Selder รก Leucojum Vernum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top