1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Oebi Djalar Masak Santen Goela Merah (Zoete aardappelgratinee)

Oebi Djalar Masak Santen Goela Merah (Zoete aardappelgratinee)

  • Chinees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Ingrediënten 4 personen


Aardappelen 500 gram
Olie
Ei 1 stuks
Room ½ pakje
Santen 1 theelepel
Knoflook 1 teentje, fijn
gemalen
Zout
Kruidnagels 2 stuks
Palmsuiker (Goela Djawa) 1 ½ eetlepel
Nootmuskaat snufje



Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in zeer fijne plakjes. Verwarm de oven tot 200 graden. Vet een ovenschaal in met olie en leg hierin de aardappel schijfjes. Klop in een kom het ei los met de room, de santen, de knoflook, zout, de kruidnagels, het nootmuskaat en de palmsuiker (als er geen vloeibare palmsuiker voorhanden is, kan ook een palmsuiker-tablet worden gebruikt - snipper dit dan en vermeng het goed door de aardappelschijfjes, niet door het eimengsel). Giet het mengsel over de aardappelen.
Dek de schaal af en zet deze 20 minuten in de oven. Haal het deksel van de schaal en zet deze nog 10 minuten in de oven terug.

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top