Taotjo Minang (Taotjo boontjes)
- Chinees, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-04-2020
Gerechten uit De Essel
Ingrediënten 4 personen
Ui 1 stuksOlie
Knoflook 1 teentje
Laos wortel (zonder schil) 1 plakje
Trassi ½ theelepel, geraspt
Chilipepers 25 gram
Sperziebonen 100 gram
Taotjo ¼ blikje (dit zijn gefermenteerde zwarte bonen)
Santen 1 theelepel
Bereidingswijze
Blancheer de sperziebonen en snij ze in stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipepers en snij deze fijn.
Bak in olie de ui, de knoflook en de Laos wortel lichtbruin.
Temper het vuur en voeg de chilipepers, de trassi en de sperziebonen toe. Roerbak dit drie minuten.
Verwijder de Laos wortel.
Daarna de taotjo en de santen toevoegen en het mengsel nog even zachtjes laten koken.
Warm serveren.
Bron
Jules Selder á Leucojum Vernum
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties