Taotjo Minang (Taotjo boontjes)

  • Chinees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ui 1 stuks
Olie
Knoflook 1 teentje
Laos wortel (zonder schil) 1 plakje
Trassi ½ theelepel, geraspt
Chilipepers 25 gram
Sperziebonen 100 gram
Taotjo ¼ blikje (dit zijn gefermenteerde zwarte bonen)
Santen 1 theelepel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Blancheer de sperziebonen en snij ze in stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipepers en snij deze fijn.
Bak in olie de ui, de knoflook en de Laos wortel lichtbruin.
Temper het vuur en voeg de chilipepers, de trassi en de sperziebonen toe. Roerbak dit drie minuten.
Verwijder de Laos wortel.
Daarna de taotjo en de santen toevoegen en het mengsel nog even zachtjes laten koken.
Warm serveren.

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten