1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Chin Pau Chi (Kip in folie gewikkeld)

Chin Pau Chi (Kip in folie gewikkeld)

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Ingrediënten 4 personen


Chinese paddestoelen 1/2 doosje (o.a. bij
Wally's Toko)
Kipfilet 250 gram
Gemberwortel 2 plakjes, fijn
gesneden
Sojasaus (ketjap) 2 eetlepels
Sherry 1 eetlepel
Suiker 1 eetlepel
Ui 1 stuks



Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de paddenstoelen ongeveer 1/2 uur in heet water. Verwijder deels de stelen en snipper de rest fijn. Snipper de ui. Snij het kippenvlees in reepjes (heel gemakkelijk met een wildschaar) en vermeng dit met de fijn gesneden gemberwortel, de sojasaus, de sherry, de suiker en de ui.
Laat dit mengsel ongeveer een uur intrekken. Verdeel het mengsel in vier porties op aluminium folie velletjes van ongeveer 15 cm2. Verdeel hierover de paddenstoelen en vouw de folie dicht tot pakketjes. Bak de folie-pakketjes in een voorverwarmde oven van 200 graden in 25 minuten gaar.
Warm serveren.

Bron

Jules Selder รก Leucojum Vernum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top