Kerriesoep met banaan en santen

  • Indonesisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boter 60 gram
Ui 1 stuks
Kerrie 1/2 eetlepel
Bloem
Kippebouillon 1 potje
Water ruim 1/2 liter
Gembersiroop scheutje
Santen 1/2 eetlepel
Room scheutje
Bouillonkorrels
Banaan 1 stuks
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter, snipper het uitje en fruit dit hierin. Voeg de kerrie toe en laat dit ook even mee fruiten. Voeg daarna bloem toe om een roux te maken.
Vul dit aan met het vocht van de kippenbouillon en het water tot de benodigde hoeveelheid.
Snij de kip uit de kippenbouillon in stukjes en voeg deze aan de soep toe.
Breng de soep op smaak met de gembersiroop, de santen, bouillonkorrels en de room.
Snij voor het opdienen de banaan in schijfjes. Leg in elk bord minimaal 6 schijfjes en giet de soep hier overheen.

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten