1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Chipolatapudding

Chipolatapudding

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Ingrediënten 4 personen


Gelatineblaadjes 4 stuks
Melk 750 cc
Suiker
Marasquin scheut
Slagroom 375 cl.
Bigarreaux 5 stuks (gekonfijte
kersen)
Gemberbolletjes 2 stuks
Lange vingers 1 pak
Rozijnen 50 gram



Chipolatapudding is een luchtige, zeer zoete pudding die kleine stukjes fruit zoals gewelde rozijnen, ananas, mandarijn en papaja of noten bevat. De pudding kreeg de naam vanwege de overeenkomst in uiterlijk met fijne ragout.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de gelatine in ruim koud water. Verhit een deel van de melk met wat suiker en los hierin de geweekte gelatine op. Voeg de rest van de melk en een scheut marasquin toe en zet het mengsel koud.
Klop de slagroom op met wat suiker. Hak de bigarreaux en de gemberbolletjes fijn. Snij ¾ van de lange vingers in stukken van 1 cm. Week de rozijnen in lauw water. Voeg de stukjes lange vingers, de bigarreaux, de gemberbolletjes en de rozijnen toe aan het grootste deel van de slagroom. Als de melkmassa lobbig begint te worden, deze ook met de slagroom vermengen, en het mengsel in glazen doen.
De glazen garneren met een rozet van de overgebleven slagroom en met de rest van de lange vingers. (gehalveerd, eruit laten steken)

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top