1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gevulde preirolletjes

Gevulde preirolletjes

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Ingrediënten 4 personen


Prei 2 spieren
Zout
Witte kool ½ kilo
Boter
Bieslook enige sprieten
Walnoten 1 zakje (Baukje)
Ontbijtspekjes in blokjes
Melk
Room
Roux
Bouillontablet 1 stuks



Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de prei overlangs tot op de helft door en was de prei in lauw water. Dompel de prei daarna enige minuten in kokend water met zout onder en spreid de losse prei-bladeren (met name de grotere, buitenste bladeren) uit op keukenblad of snijplank, steeds 2 bladeren in kruisvorm over elkaar heen:

Snij de witte kool. Hak de bieslook. Zweet de witte kool in boter aan in een wok.
Voeg de bieslook, walnoten en ontbijtspekjes toe en laat ze even mee zweten. Blus het mengsel af met melk en room en, als 't te vochtig is, bind het mengsel licht met roux.

Verdeel het mengsel over de middens van de prei - kruisen en vouw de prei tot pakketjes (bouquets). Vlak voor het opdienen de prei - bouquets nog even verhitten in een pan met een laagje bouillon (water met bouillontablet).

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top