1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Broccoli
  6. Roergebakken broccoli met paprika

Roergebakken broccoli met paprika

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2020

Ingrediënten 4 personen


Broccoli 300 gram
Rode paprika ½ stuk
Olie
Ui 1 stuks
Tomatensap 150 cl.
Sherry flinke scheut
Zout
Zwarte peper
Aspergestukjes



Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de broccoli in roosjes en steeltjes. Schil de steeltjes grof en snij ze in stukjes. Was de roosjes en de steeltjes. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snij hem in blokjes. Snipper de ui.
Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ui. Voeg de stukjes steeltjes en de paprika hieraan toe en laat ze enkele minuten meebakken.
Voeg daarna de broccoliroosjes toe. Blus het geheel af met het tomatensap en een scheut sherry. Voeg zout en zwarte peper toe en laat de groente op een half hoog vuur in ongeveer 15 minuten gaar sudderen.

Serveertip

Variatie: blancheer wat aspergestukjes en voeg deze op het laatste moment ook toe.

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top