Eieren in pittige saus met bloemkoolrijst

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Eieren in pittige saus met bloemkoolrijst

    Eieren in pittige saus met bloemkoolrijst

    Eieren in pittige saus met bloemkoolrijst

Laat je eieren sudderen in een smaakvolle en pittige tomatensaus. Serveer met bloemkoolrijst voor een extra groenteboost.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 uien
1 sjalot
2 teentjes knoflook
bosje koriander
1 kleine bloemkool
2 el harissa
2 el tomatenpuree
1 el bruine suiker
300 ml passata
8 eieren
200 ml kokosroom
200 ml water
2 laurierblaadjes
1 el gemberpoeder
1 tl vissaus
plantaardige olie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

mixer/blender

Bereidingswijze

-Kook de eieren in 8 minuten hard.
-Spoel ze daarna onder koud water en pel ze. Zet even apart.
-Pel de uien en snijd ze grof.
-Doe ze samen met de gepelde look, harissa, tomatenpuree, suiker, vissaus, passata, gemberpoeder en 4 el olie in een blender en mix glad. Of mix fijn met keukenmixer.

-Breng de saus op een zacht vuur aan de kook. Meng er de kokosroom, laurierblaadjes en water onder en laat 5 minuten sudderen.
-Leg de eieren in de saus en laat nog eens 10 minuten verder sudderen.
-Pel en snipper de sjalot fijn.

-Snijd de bloemkool grof en doe in een blender. Mix fijn.
-Fruit het sjalotje in olie en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak 2 minuten. Snijd de helft van de koriander fijn en meng onder de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en zout.
-Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de pittige saus met eieren op. Werk af met de resterende koriander.

Bron

lekker van bij ons

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten