Eieren in pittige saus met bloemkoolrijst
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Laat je eieren sudderen in een smaakvolle en pittige tomatensaus. Serveer met bloemkoolrijst voor een extra groenteboost.
Ingrediënten 4 personen
3 uien1 sjalot
2 teentjes knoflook
bosje koriander
1 kleine bloemkool
2 el harissa
2 el tomatenpuree
1 el bruine suiker
300 ml passata
8 eieren
200 ml kokosroom
200 ml water
2 laurierblaadjes
1 el gemberpoeder
1 tl vissaus
plantaardige olie
peper en zout
Benodigdheden
mixer/blender
Bereidingswijze
-Kook de eieren in 8 minuten hard.
-Spoel ze daarna onder koud water en pel ze. Zet even apart.
-Pel de uien en snijd ze grof.
-Doe ze samen met de gepelde look, harissa, tomatenpuree, suiker, vissaus, passata, gemberpoeder en 4 el olie in een blender en mix glad. Of mix fijn met keukenmixer.
-Breng de saus op een zacht vuur aan de kook. Meng er de kokosroom, laurierblaadjes en water onder en laat 5 minuten sudderen.
-Leg de eieren in de saus en laat nog eens 10 minuten verder sudderen.
-Pel en snipper de sjalot fijn.
-Snijd de bloemkool grof en doe in een blender. Mix fijn.
-Fruit het sjalotje in olie en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak 2 minuten. Snijd de helft van de koriander fijn en meng onder de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en zout.
-Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de pittige saus met eieren op. Werk af met de resterende koriander.
Bron
lekker van bij ons