Heldere tomaten bouillon met gerookte zalm

  • Frans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2020

Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kipfilet 125 gram
Ui 2 stuks
Prei 1 spier
Laurierbladeren
Boter
Tomatenpuree 1 klein blikje
Sherry een scheut
Vleestomaat 1 stuks
Zalmsnippers 100 gram
Bieslook 2 eetlepels
Bouillon korrels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Trek van de kipfilet een bouillon met een bouquet garni van de prei, een ui en de laurierbladeren. Laat deze bouillon ongeveer 45 minuten trekken.
Plisseer ondertussen de vleestomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes.
Verwijder de kipfilet uit de getrokken bouillon en snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Zeef hierna de bouillon.
Snipper de andere ui, smelt boter in een pan (geen braadpan, maar waar de soep verder in wordt gecompleteerd) en fruit hierin de ui. Voeg daarna de tomatenpuree toe, even mee laten bakken voor het ontzuren. Afblussen met de kippebouillon en een scheut sherry.
Vul de bouillon aan met de stukjes kip, de zalmsnippers en de blokjes geplisseerde tomaat. Breng de bouillon op smaak met bouillon korrels en eventueel wat extra tomatenpuree en garneer de soep met bieslook.
(In plaats van zalmsnippers kunnen ook noorse garnalen worden gebruikt)

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten