Parfait cerises

  • Frans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2020

Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Eieren 4 stuks
Suiker 10 gram
Gelatine 2 blaadjes
Kersenlikeur 1 scheut
Slagroom 250 cc
Kersen (ontpit) 700 cc
Aardappelmeel 3 theelepeltjes
Vanillesuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de gelatine in een kommetje met koud water om te weken. Opmerking: De gelatine is niet nodig als de parfait (= stil gevroren ijs) de dag van tevoren wordt gemaakt.
Split bij drie eieren de dooier van het eiwit. Klop de dooiers en het overgebleven ei te samen met de suiker au bain marie schuimig. In het begin met de hand kloppen, daarna met de mixer.
Voeg de blaadjes gelatine en een scheut kersenlikeur toe aan de schuimige massa en roer dit er rustig doorheen. Laat dit in de koelkast afkoelen.
Klop de slagroom stijf. Voeg vanillesuiker (of wat poedersuiker) toe aan de slagroom om deze wat te zoeten. Hou wat slagroom achter voor de garnering)
Wanneer de massa voldoende is afgekoeld, de slagroom toevoegen en het geheel met elkaar vermengen. Doe een deel van de massa in een cake vorm. Leg hierop een laag fijn gesneden ontpitte kersen en vul de cake vorm hierna aan met de rest van de massa. Zet hierna de massa in de diepvries.

Serveren:
Klop wat gezoete slagroom voor de garnering.
Doe wat kersensap in een pannetje. Voeg hier een scheutje kersenlikeur aan toe. Doe het aardappelmeel in een kopje met water en roer dit glad. Voeg dit ook toe om te binden. Breng dit geheel aan de kook en haal het dan van het vuur.
Schep het sap als een spiegeltje op het bord en laat het afkoelen.
Haal de parfait uit de diepvries. Haal de parfait uit de cakevorm, door de vorm even een twintigtal tellen in heet water te houden.
Snijd de parfait in plakken. Leg op elke bord een plak (op het spiegeltje van licht gebonden kersensap). Versier de plak met een rozet slagroom.

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten