1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Gevulde aardappelen

Gevulde aardappelen

  • Engels, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2020

Ingrediënten 4 personen


Grote aardappelen (bijv. Nicola) 6 stuks
Ui 1 stuks
Rode paprika ½ stuk
Spaanse peper 1 stuks
Knoflook 1 teentje
Geraspte kaas 1 zakje
Melk
Bieslook 1 eetlepel
Mosterd 1 eetlepel



Gerechten uit De Essel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ongeschilde aardappelen goed schoonborstelen. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Leg de hele aardappelen in de pan en laat deze in ± 25 minuten gaar koken.
Ondertussen een ui snipperen, de paprika in blokjes snijden en de Spaanse peper in kleine stukjes snijden.
Dit in olie fruiten en een teentje knoflook toevoegen en even mee laten myoteren.
Als de aardappelen gaar zijn, deze met koud water afkoelen (laten schrikken en wat af laten koelen.
Wanneer de aardappelen voldoende zijn afgekoeld, deze overlangs doorsnijden. De aardappelen uithollen en de kruim fijn prakken en vermengen met het gefruite mengsel, mosterd, een derde deel van het zakje kaas, bieslook en de melk toevoegen en het geheel vermengen tot een puree. Hiermee de aardappelen vullen. De rest van de kaas over de aardappelen heen strooien en in een voorverwarmde oven plaatsen van 200 °C.

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matt_botden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top