Griekse tomatenrijst

  • Grieks, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2020
  • Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

  • Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

  • Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

  • Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

  • Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

  • Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

  • Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

  • Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

    Griekse tomatenrijst

Als je weleens in een Grieks restaurant eet dan is een vast onderdeel op je bord de tomatenrijst. Erg makkelijk om zelf te maken en onmisbaar bij een Grieks gerecht. Ik at het bij mijn Griekse-gehaktballetjes-met-feta-vulling maar natuurlijk past het ook prima bij alle andere Griekse vlees en visschotels ;) :) :P
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 200 gram rijst (langkorrelig)
- klont boter
- 4 tomaten, in kleine stukjes gesneden
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 400 ml bouillon (rund of kip)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verhit de boter in een pan en doe de tomatenstukjes erbij, laat ze even sudderen tot ze vocht afgeven en voeg de rijst toe.
- Giet de bouillon erbij en voeg de tomatenpuree toe, schep alles door elkaar en maak indien nodig op smaak met een beetje peper (zout is niet nodig omdat dit al genoeg in de bouillon zit. l
- Laat 20 minuten op laag vuur koken (pas op dat het niet aanbrand) draai het vuur uit en laat de rijst met het deksel op de pan nog even stomen.

Bron

Chefkoch.de: aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd

Serveertip

Kali Orexi (smakelijk eten)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten