1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse tomatenrijst

Griekse tomatenrijst

  • Grieks, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2020

Ingrediënten 4 personen


- 200 gram rijst (langkorrelig)
- klont boter
- 4 tomaten, in kleine stukjes gesneden
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 400 ml bouillon (rund of kip)


Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst
Griekse tomatenrijst

Als je weleens in een Grieks restaurant eet dan is een vast onderdeel op je bord de tomatenrijst. Erg makkelijk om zelf te maken en onmisbaar bij een Grieks gerecht. Ik at het bij mijn Griekse-gehaktballetjes-met-feta-vulling maar natuurlijk past het ook prima bij alle andere Griekse vlees en visschotels
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit de boter in een pan en doe de tomatenstukjes erbij, laat ze even sudderen tot ze vocht afgeven en voeg de rijst toe.
- Giet de bouillon erbij en voeg de tomatenpuree toe, schep alles door elkaar en maak indien nodig op smaak met een beetje peper (zout is niet nodig omdat dit al genoeg in de bouillon zit. l
- Laat 20 minuten op laag vuur koken (pas op dat het niet aanbrand) draai het vuur uit en laat de rijst met het deksel op de pan nog even stomen.

Serveertip

Kali Orexi (smakelijk eten)

Bron

Chefkoch.de: aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top