Koninklijke Servische bonensoep à la Farah Diba

  • Balkan, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2020

Servische bonensoep – Pasulj – is in zekere zin een neefje van onze erwtensoep. Volgens onze chef-kok werd tijdens het huwelijk van Farah Diba met de sjah van Perzie deze soep geserveerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ui (grote) ½ stuk
Katenspek 100 gram
Tomatenpuree ½ blikje (klein)
Tijm
Karwijzaad
Witte bonen ½ liter + -vocht
Rode paprika 100 cc (uit pot)
Bouillon 1 liter
Peper
Bouillon korrels
Roux
Slagroom
Bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De ui snipperen en aanfruiten in boter. Verwijder het zwoerd van de katenspek en snij daarna de katenspek in blokjes en laat deze licht mee fruiten.
Vervolgens de tomatenpuree even mee laten fruiten (ontzuren). Daarna een snufje tijm en twee snufjes karwijzaad toevoegen.
Voeg daarna de witte bonen (inclusief het vocht) en de in kleine blokjes gesneden paprika toe. Voeg als laatste een eetlepel zuur (vocht) van de rode paprika toe.
Het geheel aanvullen met bouillon tot de gewenste hoeveelheid en opsmaak brengen met peper en bouillon korrels.
Voeg als laatste voor de smaak het zwoerd van de katenspek toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep gedurende 20 minuten licht sudderen.
Sla ondertussen wat slagroom stijf zonder toevoeging van suiker en zet deze in de koelkast.
Wanneer de soep gereed is haal dan het zwoerd van de katenspek weer uit de soep.
De soep eventueel licht binden met roux.
Serveer de soep in een soepkom met een rozet slagroom en versierd met wat in kleine stukjes gesneden bieslook

Bron

Jules Selder á Leucojum Vernum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten