1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gebakken chocolade- en quinoataart

Gebakken chocolade- en quinoataart

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g fondant chocolade, minimum 60% cacao
225 g boter
8 eetlepels gekookte quinoa
1 afgestreken theelepel vers gemalen kardemom
6 eieren, gesplitst en op kamertemperatuur
150 g rietsuiker

Voor de cakevorm :
boter
rietsuiker
cacao



Gebakken chocolade- en quinoataart
Gebakken chocolade- en quinoataart

Makkelijk, origineel en super lekker ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 170°C.
-Strijk een waterdichte cakevorm in met boter. Bestrooi met rietsuiker en cacao.
-Doe de boter en de chocolade in een pan en laat over een zacht vuurtje smelten.
-Roer er de kardemom door en laat lichtjes afkoelen.
-Klop de eierdooiers romig met de helft van de suiker.
-Klop de eiwitten met de resterende suiker tot stevige pieken.
-Spatel de chocolade en de quinoa door de eierdooiers.
-Spatel er dan de eiwitten door en giet voorzichtig in de ingevette bakvorm.
-Plaats de bakvorm in een grotere en diepere ovenschaal en giet heet water in de ovenschaal tot halverwege de hoogte van de bakvorm.
-Plaats in de oven en bak gedurende 1 uur .
-Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.

-Deze taart is een paar dagen houdbaar. Deze taart is eigenlijk een gebakken mousse en is glutenvrij.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top