Hongaarse goulashsoep
- Hongaars, Soep
- > 120 min.
- Geplaatst op 03-04-2020
Een verrukkelijke maaltijdsoep
vervang 100 gr vlees eventueel met spekreepjes
Ingrediënten 4 personen
Enkele eetl olijfolie4 flinke uien gesnipperd
4 teentjes knoflook geperst
1 eetl pittige paprikapoeder
2 eetl zoete paprikapoeder
1 theel komijnpoeder
3 blaadjes laurier
1 pot gegrilde paprika's gepureerd
750 gr runderriblappen in blokjes
100 ml rode wijn
1,5 l bouillon
1 rode paprika in blokjes
1 vleestomaat gepeld en in blokjes
1 vastkokende aardappels in blokjes
100 gr bloem
1 ei
Optioneel: zure room
100 gr magere spekreepjes
Zout en peper naar behoefte
Bereidingswijze
Fruit de ui glazig in de olijfolie. Voeg de knoflook, paprikapoeder,komijn, zout ,peper, laurierblaadjes en gepureerde paprika's toe en bak 2 minuten. Schep het vlees erdoor en smoor 15-20 minuten op een lage stand. Giet de wijn en de helft van de bouillon erbij. Voeg de tomaat en de paprika toe en stoof zacht 1 uur. Voeg nu de rest van de bouillon toe en stoof nog 1 uur tot het vlees zacht is.
Kook ondertussen de aardappelblokjes in ongeveer 15 minuten beetgaar.
Kneed de bloem met het ei en een snufje zout tot een soepel deeg, maak er kleine bolletjes van en kook deze in ongeveer 3 minuten gaar. Voeg de bolletjes en de aardappelblokjes toe aan de soep en warm even mee.
Maak de soep op smaak met peper en zout.
Bron
Tijdschrift
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties