Hongaarse goulashsoep

  • Hongaars, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-04-2020

Een verrukkelijke maaltijdsoep
vervang 100 gr vlees eventueel met spekreepjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Enkele eetl olijfolie
4 flinke uien gesnipperd
4 teentjes knoflook geperst
1 eetl pittige paprikapoeder
2 eetl zoete paprikapoeder
1 theel komijnpoeder
3 blaadjes laurier
1 pot gegrilde paprika's gepureerd
750 gr runderriblappen in blokjes
100 ml rode wijn
1,5 l bouillon
1 rode paprika in blokjes
1 vleestomaat gepeld en in blokjes
1 vastkokende aardappels in blokjes
100 gr bloem
1 ei
Optioneel: zure room
100 gr magere spekreepjes

Zout en peper naar behoefte
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de ui glazig in de olijfolie. Voeg de knoflook, paprikapoeder,komijn, zout ,peper, laurierblaadjes en gepureerde paprika's toe en bak 2 minuten. Schep het vlees erdoor en smoor 15-20 minuten op een lage stand. Giet de wijn en de helft van de bouillon erbij. Voeg de tomaat en de paprika toe en stoof zacht 1 uur. Voeg nu de rest van de bouillon toe en stoof nog 1 uur tot het vlees zacht is.
Kook ondertussen de aardappelblokjes in ongeveer 15 minuten beetgaar.
Kneed de bloem met het ei en een snufje zout tot een soepel deeg, maak er kleine bolletjes van en kook deze in ongeveer 3 minuten gaar. Voeg de bolletjes en de aardappelblokjes toe aan de soep en warm even mee.
Maak de soep op smaak met peper en zout.

Bron

Tijdschrift

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten