1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. In de pan gebakken geep met peterselie en duo van sauzen

In de pan gebakken geep met peterselie en duo van sauzen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2020

Ingrediënten 4 personen


1 appel (Granny Smith, renet)
100 ketchup
1/2 honing
500 g stronkjes geep ( vraag het aan de visboer om in strookjes te knippen of doe het zelf)
5 soeplepels gehakte peterselie
5 soeplepels bloem
20 g boter
1 soeplepel olijfolie
zout en peper
2 soeplepels mayonaise
1/2 bakje tuinkers
200 g Griekse yoghurt
1 soeplepel citroensap
1 koffielepel wasabi
1/2 koffielepel suiker



In de pan gebakken geep met peterselie en duo van sauzen
In de pan gebakken geep met peterselie en duo van sauzen

Vanaf midden april is de geep op zijn beste, mensen noemen geep ook wel 'meivis' of 'groengraat', erg lekkere vis  ! Deze bereiding is super lekker ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng de bloem, de peterselie, het zout en de peper in een bord.
-Rol de stronkjes geep in die mengeling, tik het overschot eraf en laat op kamertemperatuur rusten terwijl u de sauzen bereidt.
Wasabisaus:
- rasp de geschilde appel met de dikke kant van de rasp. Voeg onmiddellijk citroensap toe en meng goed. Voeg vervolgens de yoghurt, de mayo, de wasabi, de suiker en zout en peper toe. Meng en voeg daarna de tuinkers toe.
Zoete saus:
-meng alle aangeduide ingrediënten en kruid indien nodig bij.

-Verwarm de boter en de olie in een grote pan op een gemiddeld vuurtje. Leg er de stukken geep in en draai ze regelmatig om om ze langs alle kanten goudbruin te laten bakken.

-Dien onmiddellijk op met de twee sauzen en de rest van de tuinkers.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top