1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Rijst met kip-kerrie en spitskool

Rijst met kip-kerrie en spitskool

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-04-2020

Ingrediënten 2 personen


1 Ui
1 Teentje knoflook
Half Bouillonblokje
1 Eetlepel Kerriepoeder
1 tl Sambal
200 ml Kokosmelk
1 Hele spitskool
200 Gram rijst
200 Gram kipfilet
Peper en zout


Rijst met kip-kerrie en spitskool
Rijst met kip-kerrie en spitskool

Een heerlijk en simpel te bereiden kip-kerrie gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olijfolie in de koekenpan.
Snipper de ui en fruit deze aan. Pers een knoflookteentje en laat deze even meebakken.
Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe. Bak deze rondom gaar.
Voeg het gekruimelde bouillonblokje en de kerriepoeder toe. Roer door de kip en laat dit ongeveer een minuutje meebakken.
Snijd de spitskool in reepjes en voeg toe. Zet het vuur wat hoger en blijf roeren tot de spitskool slinkt.
Voeg de sambal toe en roer dit door het geheel.
Giet als laatste de kokosmelk in de pan laat dit al roerend inkoken tot een gebonden saus
Voeg peper en/of zout toe naar smaak.

Serveer met witte rijst en eventueel tomatenschijfjes voor de frisheid en kleur op het bord.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeroenbroeders854


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeroenbroeders854
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top